Potovanje po cesti 1.del Modena

Potovanje po cesti ali Road Trip Italija 2022
1. del: Modena, Ferrari muzej

Potovanje po cesti ali Road Trip so počitnice z prevoznim sredstvom. Za potovanje po cesti potrebujemo cesto, neko prevozno sredstvo (avtomobil, motor, avto dom), čas, denar, dobro družbo in približen plan potovanja. Za prvomajske počitnice sva se s skor punco odločila, da greva na popotovanje po Toskani.

Prvi zgodovinski Road Trip je izvedla žena Karla Benza, Bertha, ko se je z moževim prototipnim avtomobilom z otroci odpeljala od Mainhaima do Pforzheima na obisk k mami. (106 km) To je bilo za tiste čase najdaljše potovanje z avtomobilom.

Na popotovanju po cesti ni važno kdaj prideš, gre za pot, počitnice, imamo čas, se na poti ustavimo za kavico, malico. Na poti do Rima je bila prva postaja Modena.

Modena je znana po svoji avtomobilski industriji (AresDesign, Ferrari, Lamborghini, Maserati) in po vojaški akademiji.

V Modeni sva rezervirala sobo preko bookinga, v vseh ocenah so hvalili zajtrk, kateri se je izkazal za mal kruhka, putrček in kapučino.
Soba je bila podstrešna z mini balkončkom. Najbolj me je pritegnil HiFi in gore vinilnih plošč, nekatere še orginal zapakirane s cenami v Lirah.

Ferrari muzej

V Modeni je Enzo začel svojo pot, zato je v ob njegovi prvi garaži Muzejski kompleks rumene barve.

Pred muzejem so male ute, kje zaprete svoje poredne otroke in greste na ogled muzeja. Lahko zaprete tudi vašega kužka, da si spočije, ker ga avtomobili ne zanimajo, če ne sme lulat po gumah.

V veliki dvorani muzeja prikazujejo video projekcije iz Ferrarijevih dirk in ostale zgodovinske posnetke.

V času najinega obiska je bil prenos Formule 1.

V mestu je tudi kar nekaj grafitov. Tale me je pritegnil.

… se nadaljuje Rimu


Posted

in

by