Ob 18h pri sidru

Dobim SMS: Se dobiva ob 18h pri sidru. B Ja super sem za, nisem velik ljubitelj pisanja smskov, ker se po telefonu prej in bolj natančno zmenim. Ni po prvem SMSu še 5x SMS kaj, zakaj,….

Ob 18h pri sidru, ja katerem sidru, oseba na drugi strani lahko misli povsem drugo sidro kot jaz. Včasih smo se dobivali pod uro. Sem točno vedel, tista na vhodu v Ljubljansko železniško postajo. Sider je cel kup, tudi na grbu občine Cirkulane je narobe obrnjeno sidro, kot na morju, kjer se ne sme sidrat zaradi podvodnega kabla.


Na smučišču, kjer je večina sedežnic in samo ena vlečnica na sidra bi bilo tudi enostavno.
Na morju, je veliko sider, če bi bil na kakem Titanicu, bi vedel da so sidra (ponavadi) spredaj. Na morju v istri je sidro v Novigradu in jaz lahko čakam pri tistem v Savudriji.


Ljubljančani mislijo sidro na Kongresnem trgu, če sem na obali pomislim na Sidro kot gostilno v Izoli, ali sidro v Portorožu v parku nasproti hotelov.

Ker vem da je SMS prišel iz Ljubljane in imam eno sidro doma v garaži zraven štrikov in bokobrana, za katerega noben ne ve bo najbrž pravo sidro spomenik na Kongresnem trgu.


Vsako sidro im svojo zgodbo, kje vse ja že bilo in varno držalo ladjo. Sidro na kongresnem trgu ima celo svojo knjigo: Zgodba o sidru, ki sem jo že večkrat prebral, vsakič je drugačna vsebina in še boljši konec.

In kaj je bilo ob 18h pri sidru: ja nič dobil sem SMS, da je še v službi in nima časa. Tako imam jaz čas, da poiščem še kako sidro.
Naslednjič se bom zmenil pri piramidi, ker imamo v Ljubljani 6 piramid, bo čisto enostavno.


Posted

in

by

Tags: