Tomos Racing TT – 24 urni test po 24ih urah

Boštjan Skubic, komentator dirk MotoGP, je zgodaj zjutraj prislev na Raceland naravnost iz Barcelone. Še pod vtisom nedeljske MotoGP dirke je oblekel kombinezon in začel nizati vedno hitrejše kroge. Iz časa 1.29.00, ko je bil astaza še malenkost mokra je v dobri uri močno dvigoval tempo in na povsem posušenem asfaltu postavil čas 1.10.04.
Nad malim Racingom je bil navdušen, saj se je kljub le 50 kubičnemu motorju zabaval in celo nekoliko spotil.

Pohvalil je dobro lego v ovinkih, dvotaktni zvok motorja in ciklistiko tomosovega prototipa. Pet takšnih na stezo in imaš odlično dirko s prijatelji, je še strnil svoje misli.
681 krogov 715 prevoženih kilometrov

Na kratko malo statistike: začeli in končali smo v lepem sončnem vremenu, vmes pa smo bili deležni močnega polivanja z vodo. Odpeljali smo 681 krogov, kar pomeni 715 kilometrov. Še poraba goriva: hiter izračun pokaže, da je Racing TT popil nekaj manj kot 3 litre mešanice. Za kakovostno mazanje motorja je poskrbelo valvolinovo sintetično olje za dvotaktne motorje.


Polomili smo en izpuh, ostalo so le bojne rane, ki so posledica petih padcev (predvsem posledica mokre steze in slabše vidljivosti ponoči).

Daljši vido posnetek – povezava na youtube
Video posnetek on Board kamere 

PS: izvedeli smo, da gre Tomos Racing TT 50 v proizvodnjo konec tega meseca, v živo p ajih boste lahko videli v salonih predvidoma v juliju.

24 uni test se nadaljuje, kljub dežju. Nekaj nočnih fotografij (5.Junij 03:11)

Naravnost z 24-urnega testa (4.Junij 18:03):
Vreme močno kroji potek ekskluzivnega testiranja najnovejšega tomosovega prototipa. Svojo uro je uspešno odvozil tudi Miran Stanovnik – VIP gost pri avto magazinu. Žal je lahko odpeljal le 10 krogov v suhem vremenu, nakar se je ulilo kot iz škafa. A Miran je kljub temu, da je zvezdnik motošporta odpeljal do konca tudi v poplavi. Ustavil se je v boksih le toliko, da je nase navlekel dežni kombinezon in z nasmeškom na obrazu nadaljeval.
Dež je popestril dogajanje tudi v boksih, Tomosovi mehaniki so morali pokazati lep kos svoje iznajdljivosti, da so malega Racinga TT obvarovali pred vdorom vode. Po šestih urah vožnje lahko rečemo, da moped zasluženo nosi ime racing, saj so ovinki na racelandu zelo zabavni kljub le 50 kubikom v agregatu.
Trenutno naš Matej Memedovič podira rekorde v mokrem s časom 1.22,05 (Stanovnik 1.27, 28, Kavčič 1.28.09). Držimo pesti, da dež poneha in  bomo ponoči lahko nekoliko bolj sproščeno užvali po posušeni stezi.
Fotogalerija privuh 8 ur.

Kompletna reportaža bo objavljena v AvtoMagazinu.
Besedilo: Peter Kavčič

Galerija fotografij kompletnega 24ur testa:

Posted

in

by

Tags: