Paradižnikovi razpacanci

Že nekaj časa me fehtajo, da spet naredim paradižnikove piškote. Ker jih res že dolgo nisem delal, sem se odločil za peko, z modifikacijami, ki sem jih v prvi rundi ugotovil za smiselne.

300 g   moke
150 g   surovega masla
150 g   sira uporabil sem parmezan, moram naslednjič poskusit z feto ali čem drugim
15 ml   paste na soncu sušenih paradižnikov (ena žlička)
50 g    celih na soncu sušenih paradižnikov (v olju)
30 g    črnih oliv – suhih
kozarec vode
nekaj sezamovih semen

K receptu od prej sem dodal še zdrobljeni rožmarin in kaplico soli, v drugi varjanti pa še kaplico pekoče čili omake za velike.

Posšene paradajze in olive narežete na čimmanjše koščke, ker nimam potrpežljivosti ali kake ženske pomočnice so majhni koščki z rezanjem postajali vse večji in večji. Potem vseskupaj zmešate v lepo maso, ne dodta preveč vode, kot jaz. In pol ja v pečico za 20-30 minut odvisno od debeline in velikosti piškotkov.


Ker masa ni ratala kot prvič ((Beri recept od prvič)), nisem mogel narediti rolade in je povaljat v sezamovih semenih, sem naredil, najpej male roladice v obliki čevapčičev ali svaljkov, ker pa me je lenoba premagala so na koncu ratale kepice raznih oblik in velikosti, kar sem poimenoval Paradižnikovi razpacanci. Glede oblike se lahko sami odločite, mogoče naslednič probam s kakim modelčkom za srčke ali zvezdice.

Večina piškotov je takoj končala v trebuhih lačnih firbcev, prisotnih pri peki.

 

 


Posted

in

by