Prokleti ptiči, ura je 5 pa 20

Sovražim ptiče, hudiči začnejo že ob 05.20 čivkat in nočjo pa nočjo nehat. In to vsak dan takoj, ko posveti sonce. Vrabci, kosi, vrane, golobi,  najhujši kaliber so grlice, ki ne nehajo po cel dan. Če je čez dan tišina in so me prebudili na vse zgodaj, poskušam po kosilu mal zadremat, a oni vejo, da hočem spat in pridejo spet nazaj in jaa čivkajo, piskajo, žvrgolijo, grulijo…

Počutim se kot v kultnem filmu Alfreda Hitckoka – Ptiči, samo, da še ne napadajo. Včasih so ptiči živeli v gozdu, sedaj jih je vedno več v mestu., kjer lažje pridejo do hrane, seveda po naši človeški neumnosti, ko vse vsepovprek mečemo hrano v smeti. Vrane tudi trznejo ne, ko se pelješ mimo po cesti.

[audio:https://paradajz.si/wp-content/uploads/2012/04/Ptici.mp3|titles=Ptici]

Moj zvočni posnetek ptičov skozi okno.

Seveda, ko prepodim nadlego iz smreke pred hišo, se prestavi na sosedovo anteno, ker ve da je tu že izven dosega mojega orožja – vodne puške in se mi smeji in še bolj veselo prepeva na ves glas.

Ptičem sem za začetek napovedal eko biološko vojno, najprej sem se jih skušal znebit na nek human način z dretjem, a edini uspeh je bil, da sem prebudil sosede. Potem sem proti njim začel metat razne predmete, a kaj ko hudič leti in je bolj prebrisan od mene.

Pregledal sem razne stvari za boj proti ptičom, a elektronske stvari, ki so poceni ne zaležejo, drage pa piskajo in povzročajo hrup, kar spet moti sosede. Najbolj eko uničevalec je maček, ki vsake toliko prinese kakega majhnega ptiča, ali samo krilo kake vrane, a en maček ne zaleže, pa še letet ne zna. Tudi kak pes ptičar, ne pomaga, dokler, ptiča ne zadanem s šibrovko.

Tri meterski klopotec, bi bil rešitev, a kaj takrat, ko ni vetra, zadeva ne deluje. Na zvok klopotca se ptiči hitro privadijo in spet nisem nič naredil. Seveda sosedov nebi prepričal, da imam klopotec zarad trte, ki je nimam.

Neuspešno sem jih preganjal z mini helikopterjem na dalinca, a ptiči imajo večji domet kot helikopter. Sploh za vogal, ko jih ne vidim več.

Ptičologi so proti vetrnim generatorjem, jaz sem ZA, veterni generator ni tako nevaren kot Krška nuklearka, ne osnežuje, kot termoelektrarna na premog spet ZA in če so ptiči res tok neumni, da se pustijo presekat krilom vetrnice, kot na giljotini sem spet ZA. Trikrat ZA, vetnica gre v naslednji krog.

Obstaja še ena rešitev, ptičje strašilo, a iz filma vem, da ima strašilo namesto možganov slamo in se mu ptiči samo posmehujejo namesto, da bi se ga bali. sicer se pa meni tudi, pa baje nimam slame pod klobukom.

Za začetek, sem naročil fračo na ebayu, če ne bo pomagalo, bom posegel po težjem proti letalskem orožju. Tivolski roza tank, bi mogoče pomagal, sam še zadet jih je treba, vsakega posebej. Razmišljal sem tudi, da se vržem med ptičarje nabavim treniranega sokola, jastreba ali orla, da jih prežene, tudi eko orožje. Ptič se s ptičom preganja.

Spoštovani ptičologi, če imate kaj proti mojemu boju na ptičjem področju, lahko vse ptiče preselite k sebi, bil bi vam hvaležen.

 

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 responses to “Prokleti ptiči, ura je 5 pa 20”

  1. BSplayer Avatar
    BSplayer

    Si se kdaj vprašal ali imaš mogoče probleme s sabo?

  2. Dajana Avatar

    ??? Zame je petje ptic nebeška muzika. Jaz pa živim v bloku in me je od nekdaj motilo razbijanje po bloku. Poglej z druge straniu. Mene ptiči pomirjajo, ne pa, da me zbujajo… In bolj ko boš tolkel po njih, več jih bo.