Paradajz – Marinda

Danes sem pri sobotnem obisku Ljubljanke glavne tržnice kupil paradajz podoben volovskemu srcu, a da je precej manjši. Branjevec mi pove, da se kliče Marinda.
Marinda prihaja iz sicilije in je primeren predvsem za solate.

Marinda ima čvrsto meso in debelo kožo, lahko ga narežemo na tanke rezine. Zanimiva rdeča barva, rebra kot pri starem radijatorju, hrustljavega okusa. Menda daje poseben okus temu paradajzu slana sestava zemlje in vode. Sorta Marinda ima odlično kakovost plodov z velikim izkoristkom.

Priprava solate:
Narežemo paradajze, nasekljamo česen, prelijemo z olivovcem ((olivovc = olivno ali oljčno olje)), malo soli, nasekljana bazilika ali šnitlih (drobnjak) in kis. Jaz uporabljam kis iz paradižnika, lahko vzamete kis po želji balzamični ali vinski.

Poskusite tudi solato s kaprami in paradižnikom. Če so kapre dovolj slane ni potrebno solate soliti. Vse skupaj v hladilnik za nekaj ur da se marinira in ohladi, solatka je primerna za vroče poletne dni.
Pa dober tek.


Posted

in

by

Tags: