iVegi

Zdej sem ratal vegetarijanec. No ne vem če, bolje rečeno sem začel jest zelenjavo. Jaz, ki ne maram in ne jem nič zelenjave. Bom videl, koliko časa bom zdržal in če bom jedel vso zelenjavo. Paradajz itak ampak ostalo? Zeleno solato, bučke, malancane… Mogoče počasi ali pa sploh ne. Mislim, da pravi vegi ne bom postal. Živali za hrano se mi nič ne smilijo, ker so nižje v prehranjevalni verigi. Nimam kakih verskih prepričanj, da ne smem mesa. Čez nekaj časa, če me bo prijelo se ne bom odpovedal dobremu steaku v poprovi omaki z pečenim krompirjem in pri tem imel slabo vest.

Zajjtrk:
sadni jogurt
Dnašnje kosilo (brezmesno seveda):
Paradižnikova juha in grška solata
Večerja:
pomaranča in kivi

Za prvi dan bo dovolj zelenjave.

Trenutno ne jem tudi nič (pre)več sladkega ((ne velja za frutabele in ostale hranljive ploščice na izletih)), čokolada, Domačica, Twix… in slanega razni čipsi, arašidi.

Izogibal se bom tudi raznim McHitrim hranam, pizzi in kavi. Olimpija burek in kuhano vino zaenkrat še ostaajta na spisku.

Trenutno sem na vodi, čaju, zelenjavi , sadju in ribah. Koliko časa, bom zdržal ne vem, vsaj kak mesec bom poskusil za začetek.

Povezave: Vegetarian Times in berem knjigo: Zelenjava – druga moč naravne hrane


Posted

in

,

by

Comments

3 responses to “iVegi”

 1. zaspana Avatar
  zaspana

  ne samo, da se ti živali ne smilijo, se mi zdi da se ti tudi slovenščina nič ne smili….:))))

 2. admin Avatar

  Gre za živali, ki so gojena za hrano.
  Razni kužki, in ostali hišni ljubljenčki tu ne pašejo. In imam rad živali.

  Za slovenščino, se ti opravičujem, ampak moja ocena pri slovenščini je bila 2 po opravljenem popravnem izpitu. Se bom drugič bolj potrudil.

  Moj lektor je trenutno na dopustu, ko se vrne popravim besedilo. Lahko, tebi pošljem drugič najprej v pregled in potrditev preden objavim na svojem blogu. Predvsem mi je všeč, da vsaj kdo prebere moj blog, in nisem užaljen zaradi kritik.

 3. Janez Trnovski Avatar
  Janez Trnovski

  Maksimalno en teden ti dam, potem se boš premislil in nehal z zelenjavo. Kolikor vem si bil velik nasprotnik “marsovcev” in si vedno pobegnil, če je bilo zelenjavno kosilo.

  Predvsem me zanima razlog vsega tega “vegi”, a imaš kakšno vegetarijanko, ki ti ne pusti več mesa in ti kuha bučke, lečo, ohrovt…

  Gojene živali, domače živali in divje živali o tem bi se dalo razpravljat na veliko. Slovenščina no ja, se razume za kaj gre, obstajajo blogi z še slabšo slovensko jezikovno podlago. Pomaga, če za sabo prebereš.