Za prvomajske počitnica, sva si s punco izbrala road trip po Andaluziji. Najprej z letalom iz Trevisa do Sevilje. Prve dneva sva bila v Sevilji.
Špansko ne znam več kot “Buenos días”, Andaluzija bi bila zame, dežela paradajza, pojedel sem skoraj vsak dan en Salmoreho (hladna pardižnikova juha podobna gaspaču) in paradižnikovo solato. Seveda ima španija zraven paradajza in pršuta bogato kulinariko, po 10 dneh dobre hrane je na vrsti hujšanje.
Seville
V Sevilji je bilo za prvomajski čas precej toplo. Vročinski val je dosegel tudi do 42 stopinj C. Ulice v starem delu centra so pokrite, da hodiš v senci.
Ogledala sva si mesto, večje znamenitosti, Plaza de Espana (kjer je bil posnet del Vojne Zvezd), parke, akvarij, Setas de Sevilla…
Dežela paradajza
Nato sva se z najeto “Rocinanto” hibridni Ford Puma vozila po Andaluziji. Za vsak premik, sva dan prej rezervirala sobe.
Cordoba
Prva postaja Cordoba, v last minute sva dobila ugodno hotel v centru, soba z jacuzijem. Takoj čez vrata hotela si bil na glavni ulici. Znamenitost je Katedrala-Mošeja.
Alcazar vrtovi z bazenčki
Za to ne vam kaj predstavlja, a zdi se mi, da sta to kralj in kraljica, tale na sredini je pa bil neki kregan.
Granada
Ko sva prišča v Granado, parkirala v parkirni hiši in šla proti hotelu, mi ni bilo všeč. Nekaj mi ni pasalo v temu mestu. Zato sva bivanje skrajšala na samo eno noč. Kasenje sem zvedel, da je to kraj z najslabšo energijo, kot bi rekli bioenergetiki, radistezisti…
A vseeno sva našla odlično restavracijo.
Nerja
Balcon de Europa – Balkon iz katerega je najbolj južni pogled iz evrope proti afriki.
Potrebno si je bilo ogledat tudi znamenitost iz španske mladinske nadaljevanke:
Ladja La Dorada – Verano Azul
Malaga
Tu sva se ustavila, za kosilo in ogled Picasovega muzeja
Fuengriola
Počitnice, par dni v hotelu, s knjigo ob bazenu, sprehod po peščeni plaži, dobra hrana.
Tarfa
raj za kajtarje, morje ocean in sredozemlje
Barbate
Pogled na morje iz postelje.
Svetilnik Trafalgar
Rad imam svetilnike.
Vejer de la Frontera
Cadiz
Tu sva našla tudi dobro taverno, kjer so jedli večinoma samo lokalci.
In spet sem naročil salmoreho
Conil
Conil de la Frontiera je bil zadnji kraj na najini poti, pred vrnitvijo v Seviljo in naslednji dan domov.
Prevozila sva dobrih 1000 km, prvič sem vozil hibridni avtomobil. Ne vem zakaj je toliko tega EKO sranja, če ima 3 litre večjo porabo,kot moj 10 let star Volvo, pa še nikamor ne potegne.
Več slik iz popotovanja v galeriji: