Korzika 2022

Dopust September 2022 (dopust s skor punco na Korziki)

Na sosednjem otoku Sardiniji sem bil že dvakrat je bil tokratni dopust na Korziki. Pot je skoraj ista, z avtom do Livorna in potem na trajekt.

V 15 dneh počitnic sva se selila na štiri lokacije, kjer sva imela bazo za spanje, ter se vozila na izlete in okoliške plaže. Prva destinacija Porto-Vecchio.

V apartma sva prispela pozno zvečer, v temi in sva šele zjutraj videla kako izgleda apartmajsko naselje. V bližini na peš ni plaže, zato sva se odpeljala na bližnji plažo plažo Lecci, ko sva imela dovolj sonca sva se odpeljala naprej v Bonifacio na osvežilno pijačko. Po nekaj dneh sva s skor punco izvedla prvo skupno pranje. Zame tudi prva izkušnja z javnim pralnim strojem, sploh v francoščini.

Plaža Roccapina, mivka in ribe, katere so me hotele pojest.

Lušna plaža, pot do plaže je makadam, parkirišč je dovolj, kake sence ni, zato priporočam svojo marelo ali krajši obisk.

Serra-di-Ferro – Porto Polo. Lušten hotelček (La es Kale) ob plaži, skotaj hipsterski z mešanico gostov raznih starosti. Hotel s svojo kuhinjo, da ni treba drugam na večerjo. In tudi zanimivim zajtrkom, bovla, jajčka,kava svež sok in pogled na morje.

Calvi plaža Cala de l’Alga, vsi vodniki jo opisujejo, kot lepo. Na to plažo je zelo slaba pot, samo domorodci s terenci prihajajo. Izkušnje iz off road dirk pomagajo in prišla sva z navadnim, malce dvignjenim avtom. Plaža je brez vezna, metri morske trave.

Na plaže v okolici Calvija se da tudi z ozkotirno železnico

Cela Korzika ima dobro hrano, olive, domače sire in vina, vse se, da kupit na tržnicah, katere so skoraj v vsakem kraju.

Ko sva ob poti videla kako vinarno, vinoteko sva se ustavila in kupila nekaj steklenic za domov.

Sem ljubitelj morja, jadranja zato sva se ustavila tudi na nekaj svetilnikih.

Zanimav cerkev,z kipci vesolcev na fasadi

Ker se ne da vsega opisati, je spodaj v galeriji še več fotografij iz počitnic:


Posted

in

by

Tags: