Categories
Uncategorized

Stanovanje: Prevzem – 2.del

Ko z nakupom stanovanja urediš vse finančne transakcije, pogodbo, notarja, zemljiško knjigo je čas za prevzem. Pri prevzemu je potrebno popisat in prepisat vse števce na novega lastnika, prijavit število oseb, psov, mačk upravniku.


Stanovanje je mišljeno kot enosobno, a izgeld je bolj na večjo garsoniero – studio appartment bi se temu reklo v tujini.

Prva stvar, ki sem jo naročil za novo stanovanje je bil optični internet.
Brez tople voda se preživi, a internet je nekaj drugega v modernih časih.

Potem je razmišljanje, kaj vse je treba postorit pred selitvijo. Ker je bilo stanovanje prej namenjeno za oddanajne ni bilo najbolje vzdrževano. Najprej generalno čiščenje, rolete, katere so smredle po cigaretah sem odvrgel. Študetnje so pač kadili in bili veliki packi. Zato sem stanovanje kar nekaj dni tudi zračil.

Posledice eksplodiranega ekonom lonca so bile vidne še v omarah na hodniku. Poklical sem tudi parketarja, ki je pobrusil parket in ga po svojem priporočilu raje naoljil, kot lakiral. ((Kar se je kasneje izkazalo, kot slabo))

Zidove je treba pomalat. Predvsem sem takoj odstranil neokusne luči prejšnega lastnika in jih nadomestil samo z žarnicami, kar je lepše kot rozasti lestenci prejšnega lastnika. Ker sem stanovanje kupil poleti, sem tudi preizkusil centralno ogrevanja ugotovil, da je najbolje takoj poklicat servis, da ne bo potem na zimo zimo problem in bodo vsi serviserji na polno zasedeni. Nekaj vtičnic sem še dodal in presstavil stikalo za luč v kuhinji, katero je bilo na drugem koncu.

Sam sem se lotil najprej kleti, in jo prepleskal v zeleno, postavil police in s tem naredil prostor za stvari. Samo stanovanje ni veliko, a za to kvadraturo bi lahko imelo boljši razpored. Hodnik, dolg z omarami, potem bivalno/spalni del in kuhijska niša. Najprej je razmišljanje, kao sedaj to stanovanje čimbolj prijazno in uporabno izkoristit. NArisam sem si stanovanje v 3De programu in delal simulacije pohištva, omar, postelje…
Soba sprejme samo posteljo, jedilno mizo in nekaj malega pohištva kako komodo ter pisalno mizo. Za kak kavč ni več prostora.

Kuhinja je bila še kar spodobna, motil me je majhen hladilnik in seveda pomivalni stroj ni deloval.


Kopalnica je bila še kar velika, a tuš kabina tako majhna, da kak obilnejši ali ženska ob koncu nosečnosti ne zleze not.