Categories
Uncategorized

Stanovanje: Selitev – 3.del

Selitev je nekaj posebnega, gre tudi za stres, ko moraš na novo lokacijo, v nove prostore, vse pospravit, zložit v škatle, razpakirat pospravit …

Na stari lokaciji sem imel 3 kupčke

  1. Preseli
  2. V smeti
  3. Scarlett O’Hara *

Imel sem to srečo, da se mi ni bilo treba preselit naenkrat, stvari sem lahko imel na stari lokaciji še 10 mesecev. Selil sem se po kosih, najprej najnujneše, postelja, nekaj oblek, jasno računalnik, TV in vse to…

Veliko stvari sem se tudi znebil, skoraj polovico ničvredne krame, ki ne vem zakaj sem jo šparal. Pol oblačil je šlo na rdeči plus. Res ne vem zakaj sem imel 10 bund, 83 majic… Gremo v majhno stanovanje, problem nastane, ko se iz hiše, v kateri si imel na voljo podstrešje, 2 garaže, klet vrtno uto seliš v slabih 45 m2, gremo v minimalizem – manj je več.
Na temo minimalizma in čim manj stvari sem začel spremljat bloge na to temo. Nisem šel v ekrstreme in imam več kot 100 stvari, od začetka je težko, se od kake stvari poslovit, a kasneje ugotoviš, da je bila odločitev pravilna.

Kar sem preselil sem in to potrebujem, za vse kar sem se spomnil sem si delal seznam, ter počasi prinašal. Kar je ostalo po 10h mesecih je šlo v smeti.

Za samo zlaganje stvari v novo stanovanje sem imel poseben sistem, tako, da kasneje nisem nič našel. Trdi diski najbolj pašejo v kuhinjo zraven krožnikov. Obleke, katere največ potrebujem na najvišjo polico ….


Vsekakor brez vselitvene zabave ne gre. Stanovanje mora imeti uradno otvoritev. Za to priložnost se nas je zbralo v enosobnem stanovanju 20 naenkrat. Brez povabila sosedov ne gre, ker so me od prvega dne čudno gledali.

Se nadaljuje …

* Scarlett O’Hara – karakter iz filma V vrtincu
“I can’t think about that right now. If I do, I’ll go crazy. I’ll think about that tomorrow.”