Čakanje v vrsti na iPhone 5 ni nič posebnega

O vrstah nekoč in danes

Meni se sploh ne zdi nič posebnega, da ljudje čakajo na iPhone po več dni pred trgovino.
V dobri stari SFRJ smo čakali po več ur na prašek, drug dan za kavo… Na zalogi smo imeli 80 kg pralnega praška, 30 kg sladkorja….


Mene je babica pošiljala ob sobotah v Maxi Market po kiflčke in maxijev bel hlebec in sem tam že kot otrok stal v vrsti po več ur, da sem prinesel tople kiflčke za njen nedeljski zajtrk.


Na cement so pa tudi po več dni čakali pred prodajalnami gradbenega materiala. Če si potreboval 60 svečno žarnico si prosil sorodnike na drugem koncu dežele, da ti jih kupijo tam, če jih imajo.

Za Yugota, katerega si plačal že nekaj mesecev prej, je bila potrebna še plava kuverta s katero si koga podkupil, da si se sploh lahko postavil v vrsto pred vrati tovarne Crvena Zastava v Kragujevcu.

NE ne bom kupil novega iPhona, tudi tega, ki ga imam ne bom nadgradil na novejši OS, saj lepo dela in tudi če ima nov telefon hitrejši procesor ne morem zato nič hitreje govorit.
Moja pokojna babica je tudi imela črn bakeliten telefon skoraj celo življenje brez nadgradenj. Občasno je bilo potrebno zamenjati ogljen mikrofon v slušalki in enkrat tisto zavito žnoro, ki je peljala od aparata do slišalke. Potem smo ji dali Iskrin telefon na tipke in to je bila že velika nadgradnja, čez nekaj let je dobila telefon s spominom za številke, to je bila pa že mega nadgradnja. Hitrost pogovorov je bila na vseh telefonih enaka.

Nekoč smo čakali v vrstah za nujne življenske potrebščine, danes za stvari, ki jih zares ne rabiš a te premamijo reklame.


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Čakanje v vrsti na iPhone 5 ni nič posebnega”

  1. kkkk Avatar
    kkkk

    dans… dans pa apple plača te ljudi, de delajo gužvo in “čakajo” na iphone.. pač vse za show in marketing..