Prihaja čas za setev, seveda tudi paradajza. Za to sezono sem naročil nekaj posebnih semen, različnih vrst paradajza, ki jih pri nas nisem našel. Tudi slovenskih imen še ni.
Japanese Black Trifele – Russian Truffe (izhaja iz ruskega črnega paradajza)
Chocolate Stripes – paradajz z čokoladnimi pasovi mogoče ima okus po čokoladi
Orange banana – Lycopersicon lycopersicum – oranžna banana
Russian Black – ruski črni, kot čaj
Zapotec Pleated – Lycopersicon esculentum – tradicijonalni Mehiški paradajz
Black Cherry – črni češnjevec
Najprej jih bom posejal in hranil na toplem, ko bodo rastlinice velike okrog 10 cm, se jih lahko presadi v toplo gredo, aprila, če bo tolpo se jih lahko že prestavi na prosto.
Nisem ne vem kakšen “kmet” in se res ne spoznam na vrtna opravila, kar bo pa bo.
Kot pravijo najbolj neumen kmet ima velik paradajza.
Kaj bo zraslo in kakšen okus imajo bom videl, ko in če res zrasejo. Vse je odvisno tudi od sezone, mogoče bi moral pridelek zavarovat pri kaki zavarovalnici, kot kmetje.