Od doma na Krim s kolesom

Ko sem po netu gledal, kako pridem Krim s kolesom, so vsi podatki, štarta iz Iga ali z avtom v  Iško vas ali proti Rakitni. Ker sem trenutno brez avta sem se odpravil, kar od doma.
Vsaka stvar je za neki dobra, tako več prekolesarim.

Iz Ljubljane čez barje sozi Mateno, da se izognem nevarni Ižanski cesti, do Iške vasi in v klanec po cesti mimo Gornjega Iga ter napej proti vrhu. Na vrhu se mi je pridružil Matej, ki je prišel z avtom za mano samo zaradi štrudla.

V koči sem popil zdravila – Borovničke, čaj z medom in pojedel odlično gobovo juho, za konec seveda nepogrešliv štrudl zato sem sploh šel.

Za pot navzdol sem ubral planinsko pešpot v Tomišelj. Naredil sem samo 2 prevala in vedno pristal na nogah kot mačka. Čas je, da bremze zrihtam, da bo zadnja tud prjela vsakič.

Ponekod se pod listjem skriva tudi sneg. In nazaj v Ljubljano, kjer me je na poti čakal samo en hud vzpon čez avtocesto.

Za pot s kolesom na Krim in nazaj sem potreboval:

Krim, kolo, nahrbtik z vsem mogočim, (tudi orodje in zračnica je bila zraven)  kapo rokavice, liter vode, dve Frutabeli, 6 ur prostega časa, čelado GPS in iPhone.

Vse skupaj je 52 km in 5 ur kolesarjenja. U bistvu za nešportnika mi kar gre.

GPS pot

View Krim s kolesom in a larger map


Posted

in

by

Tags: