Vezalke

Vezalke, šnirnci, tista vrvica za čevle zavezat. Ali znate zavezat čevlje? Zajček, ki gre okrog drevesa…

V vrtcu se nisem naučil, je bila pa z mano v vrtcu ena punčka ((Regina, ki je nisem videl že od vrtca dalje)), ki je znala zavezat in je vsem, ki nismo znali sami ona zavezovala čevlje. Jaz sem se šele lani naučil, prav zavezat. Prej sem imel svoj sistem, ki pa je deloval, a so se vsi smejali, ki so me gledali, kako zavezujem.

Kako zavezat čevlje? Ni važno, samo, da se samo ne odvezuje med hojo in da se lahko tudi razvezeže.
Načinov zavezovanja je veliko. Obstaja pa tudi veliko, načinov kako napeljat vezalke v čevlje. Za več o tem so spodaj povezave. Jaz imam vsake čevlje drugače napeljane in tudi zavezane na sredini, pri strani, spodaj. Že v JLA smo imeli na vojaških škornih napeljane vezalke tako, da je bil spodaj vozel in samo ena vezalka zgoraj, s katero si naredil vozel in ga skril.

Vezalke obstajajo različnih barv, oblik in dolžin. K vsakemu čevlju paše svoja vezalka, prave dolžine. Moderno je imeti pisane vezalke na temnih čevljih. Lahko pa napeljemo dve različne barve vezalk v en čevelj. Najboljši primer, ki sem ga našel na netu je tule. Največ  ve o zavezovanju čevljev: Ian’s Shoelace Site

Še vedno pa najraje obujem petprstnike, ki jih ni treba zavezat. O petprstnikih sem pisal že septembra 2007. (O njih so pisali v Nedelu ta vikend.)

Obsajajo tudi superge z samozategovalnim sistemom in patent Lock Laces, za vse ostale čevlje z navadnimi vezalkami. Pejšen teden sem si kupil v trgovini v Izoli nove superge (( Inov 8 )) in sem takoj doma napeljal vezalke, tako da se zavežejo na sredini.

Zakaj zavezujem superge drugače, kot cel svet?
Nimam pojma, je pa zabavno gledat začudene obraze ljudi, ki opazijo moje vezalke.

POVEZAVE:

Ian’s Shoelace Site

http://www.maildumper.com/how-to-tie-your-shoe-laces.html

http://ritemail-amazing.blogspot.com/2008/09/shoe-lacing-style.html
Spiralacing


Posted

in

by

Tags: