Kampiranje 2009

Končno dopust tisti pravi, da nisem doma. Morje, šotor, knjga ((pa MacBook Pro tudi)) in mal miru. Vsekakor brez obveznoeti, brez plana in vsakodnevnega urnika. Najprej sploh nisem hotel it, a sem se vseeno premislil.

Zvečer sem vse spakiral: (ni da ni) Nisem navajen kampirat, ponavadi pakiram stvari za jadranje ali kak hotel. Tokrat je pa vseeno malce drugače ampak vseeno v stilu NNNP – nič nas ne sme presenetiti

IMAM: sebe, kolo, šotor, štedilnik, hladilnik, plavutke in masko, jedilno mizico, hrano za 4 osebe za en teden

Pijačo, predvsem pitno vodo, vino (Sladki muškat in Refošk), kljukice za perilo in nisem pozabil na vžigalice in svečko proti komarjem. Imam 4 komlete stvari (lahko povabim 3 goste), vključno z jedilnim priborom, posodo in 4 stole.

Imam tudi medmedka, Luka je rekal, da ga moram sabo vzet, da ne bom spal sam.

Avto je bil precej naložen, še dobr, da sem sam, prostora je samo za še enega/eno.

KAM? Nekam na morje v neznano, pripotoval sem na Lošinj v avtokamp Poljana, kjer sem bil na recepciji presenečen, ko so mi rekli: “Doberdan kako vam lahko pomagam” po Slovensko. Prav hitro sem postavil svoj “ciganski” kamp in se šel ohladit v morje in na ogled avtokampa. Imamo vse restavracijo, trgovino, sladoled, otroško igrišče, animacijo za otroke, odbojko….

Pri postavljanju kampa se je izkazalo česa nimam: kave in cedila za špagete.

Špagete sem odcedil s pokrovko, kavo mi zjutraj skuhajo priazne sosede. A imam lastno baziliko v jogurtovem lončku, česar pa nima vsak.

No tako, za prvič kampirat po dolgem času imam vse stvari (še preveč) in dobro voljo. Bil sem nekoč tabornik in mi je ostalo še nekaj koristnih taborniških navad.

Budilke nimam, zbudim se ob jutranjem svitu in cel dan kaj počnem, plavanje, kolesarjenje….Ob 11 zvečer sem šel na nočno šnorklanje. Sedaj pa jutranje kopanje z galebi in potem na kolesarski izletek.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

3 responses to “Kampiranje 2009”

 1. Tina Avatar
  Tina

  Ja kako si se pa na baziliko spomnal pa jo poleg nesu, kafe pa doma pozabu :)? Uživaj še naprej!!

 2. admin Avatar

  Sej pravim, da prvič sam kampiram, bazilika paše na paradajz. Pri vsem tem sem kavo pozabil dodat na spisek. Bo pa drugo leto zraven. Sicer sem k sreči imel prijazni sosedi, ki sta mi kavo tudi pustile ko sta šle domov.

 3. Tina Avatar
  Tina

  Rezina paradižnika, rezina mozzarelle, na vrh listič bazilike, poper in sol seveda pa olivno olje….. njam njam. Še bolša varianta pa da se to mal v pečici popeče oz. pogreje…sem kar lačna postala, grem jest :).