Zakaj imam novo telefonsko številko?

Telefonsko številko ((in Mobitel za Simobil, da bi prišparal, pa je račun sedaj še višji ne glede na reklame)) sem zamenjal že pred enim mesecem. Tole zadnjo števiko sem imel kar nekaj let. Še prej sem imel 0609  – NMT telefon in tudi nekaj drugih, 041, 040.

Če daš nekomu pri nekem službenem projektu telefonsko številko,ali ga pokličeš iz svojega GSMa, jo potem izkoristi, ko se mu zatakne in je to v nedeljo zvečer, on bi se pogovarjal o službenih stvareh. Jaa saj ne gori, pokliči jutri ali pošlji mail, če pa gori pokliči 112.

Trenutno le redki vejo mojo novo telefonsko številko. Predvsem sem se rešil službenih pogovorov v mojem privat in tudi službenem času. Ko sem v službi sam dosegljiv na interni številki. Za službene pogovore tudi obsaja številka. Zato stoji na mizi tisti telefonski aparat z slušalko na žico. Ne, da me iz druge pisarne kličejo na GSM.

V službi nima nihče ((no obstajajo tudi izjeme, samo to so tisti, s katerimi grem tudi privat na kavo izven delovnega časa)) mojega privat GSMa. Zakaj že bi me moral kdorkoli klicat? Saj sem vsak dan tam, vsaj 8 ur. Saj za to ne dobim, kakega dodatka pri plači, pa še nevarnega sevanja sem se rešil. Če mislijo, da rabim telefon, naj mi ga lepo plačujejo tudi za privatno uporabo. Nisem prepričan, da ga res potrebujem, potem te lahko kliče vsak kadarkoli in moraš biti dosegljiv. Še vedno občasno berem maile v svojem prostem času, če bo kaj nujnega bom tam videl.

Tako sem bolj svoboden in sam izbiram s kom se pogovarjam, ker tudi sam plačujem naročnino.
Tako ali tako pa nimam veliko privat pogovorov. ((tole je pa že druga zgodba, za jutri))


Posted

in

by

Tags: