Uporabniško ime in geslo

Razna gesla uporabljam za dostop v računalnik, mail, bankomat, …

Na vsakem računalniku imam neko drugo uporabniško ime. V službi eno, doma drugo. Nekako se probam držat vsaj enega gesla ali izpeljanke tega na vseh računalnikih in ostalih dostopih. Ko ga zamenjam, ga povsod, da ne pozabim in potem probavam kaj sem že imel pred tremi leti??? Enostavna gesla (lopata, krompir, geslo4) uporabljam, za razne brezvezne stvari. Bolj zahtevno geslo pa za kaj bolj resnega, kjer je zraven še kak podatek, naslov, št. kartice. Za take stvari uporabljam 15 mestno geslo, ker si večjo kombinacijo, črk in številk po pravem vrstnem redu na morem zapomnit. Kdor bo hotel kam udret se bo že potrudil in geslo skrekal.

Prijava v maile (gmail, siol…) ali na razne forume izberem vedno isto uporabniško ime, jasno kaj pa drugega kot paradajz. Ampak, včasih pridem do problema, ko to uporabniško ime že obstaja. Ok, se zgodi, da se kdo spomne uporabit paradajz, kot uporabniško ime, besedo uporablja kar nekaj ljudi, v Sloveniji in del bivše jugoslavije. Ampak na kakem tujem forumu tudi??? Ja kaj pa naj sedaj izberem? Ime, ja Janezov, Francelnov, Barbar in podobno je tudi že vsepolno, lahko torej probam ime123,

Gesla izbiram kar tako, od enostavnih do butastih, ki jih moram potem občasno pogledat na plonk listek, ali zresetirat geslo, ker ga dolgo nisem uporabljal in sem umes že pozabil. Najmanj varna gesla so imena otrok, partnerjev. V Službi, če moram v kak drug računalni, se samo spmnem imena otrok ali žene sodelavca pa sem ponavadi že kar uganil.
Če ne pa se najde tudi prilepljen listek na drugi strani tipkovnice , listek v prvem predalu, ker nekateri, si gesla ne zapomnejo.


Posted

in

by

Tags: