Izbira najcenejšega Mobi ponudnika

Zaradi visokih računov za mobitel in recesije sem začel malo šparat. Stabilizacija, kot v časih Milke Planinc. ((Za mlajše brace: Milka Planinc je bila med 1982 in 1986 predsednica Zveznega izvršnega sveta v naši bivši SFRJ in edina ženska, ki je vodila jugoslovansko vlado.)) Vse službene klice sedaj opravljam iz službenega telefona, ki ga imam tako ali tako na mizi.

Zgodi se:

– da se mi določeni raje ne javijo, ker ne poznajo številke in moram potem seveda klicat iz svojega
– da oseba res pokliče nazaj na službeno številko in potem tajnica ne vo kdo je tega sploh klical, posebej če z njim sodelujejo trije štirje iz različnih oddelkov

Pregledal sem vse internetne strani mobi ponudnikov in si naredil eksel tabelco ((Excela ne znam uporabljat, več kot open, export to PDF in potem print)) najbolj primernih paketov zame

Trenutno imam mobitelov osnovni paket, Najbolj ugoden bi  bil ITAK Đabest paket za 15 Eur: 1000 minut po mobitelu, 200 minut v druga omrežja, 1000 smsov in 1 GB prenosa podatkov, kar bi bilo primerno za moj iPhone. 
No tu nastopi težava paket je samo od 15 – 30 leta. Ko sem bil star 15 let so bili mobiteli samo v najbolših znanstveno fantastičnih filmih.
Tisoč minut pa kljub sedajšnemu velikemu računu ne porabim v enem mesecu, mogoče povprečno 200, 5 MMSov in 70 SMSjev, so pa meseci z  računom čez 100 evrov.

Največji del računa naredijo izdajalci, ki so prestopili iz Mobitela na konkurenco, obdržali isto telefonsko številko in sploh ne vem kateri to so. V telefonskem imeniku imam 139 številk in od tega imajo 040 samo štirje, in trije od teh imajo imajo službene telefone.

Kolikor sem računal in preračunaval se nisem zaenkrat še nič odločil.

Izračun plačil za leto 2008 je pokazal, da bi si lahko privoščil 10 dni dopusta na kanarskih otokih, če se odpovem telefonu, prijateljem pa namesto SMS/MMS pošljem prave razglednice z znamko.


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Izbira najcenejšega Mobi ponudnika”

  1. admin Avatar

    In ko se začnem takole preračunavat, kako bi zmanjšal stroške mobitela. Dobim najnižji račun v zadnjem letu: 20,57 EUR.
    Se pozna moj status, da se nimam več s kom pogovarjat.