Categories
Izleti Pisarije

Morje Rab

Do konca junija sem moral porabit še lanski dopust 7 dni. Izkoristil sem le 3 ostalo je pa šlo…. Pa saj je bilo skupno s praznikom in vikendom 5 dni. Čisto dovolj, glede na to, da ne maram dopustov.

Rab

Ker nisem vedel kam bi se dal, sem se na priporočilo sodelavca odpravil na Rab. Tam sem bil že nekajkrat z jadrnico, tako v hotelu in več dni pa še ne.

Rab

Hotel v centru mesta, osebje prijazno, do plaže malo sprehoda na drugo stran. Na najlepše plaže vozijo domačini z barkami.

Rab

Mesto je prijazno, vseskupaj še ni polno, ker še ni glavna sezona.
Rab
Je pa seveda sezona fuzbala. Nogometno prvenstvo se opazi na vsakem koraku, trgovine polne raznovrstnih dresov vseh držav.

Rab

Nisem pristaš nogometa, toda, ker je dopust, in je treba zvečer na kak cocktail ali kozarec bevande, je bilo to vseskupaj povezano z ogledom nogometnih tekem. Vsi lokali so ponujali ekrane zunaj. Ne navijam za nikogar, ker so imeli nemški nogometaši največ navijačev, sem se odločil, da navijam za špance.
Nemci so se našemili v drese, pobarvali lase, obraz v nemško zastavo. Po golu špancev, se je vse umirilo, ko pa so dočakali svoj poraz, so se z solznimi očmi odpravili domov.

Rab

Hjja slabo za biznis, če bi zmagali, bi lokali prodali vse zaloge pijače, tako pa nekateri še plačati niso hoteli.

Rab

V pristanišču je prav lepa ponudba izletov z ladjicami okrog Rabana plaže, na Goli otok, po ceni 180 kun na osebo s kosilom.
V soboto 28.junija se vse obrne na glavo. Sezona se je začela. Hotelsko osebje ni več priazno. Za večerjo je začel veljati sedežni red, vsaka soba svoja miza, sob je več kot miz, in potem čakaš, da nekdo poje, ali če si prej kot lastnik mize pride do spopada. Pri večerji ni bilo več sladoleda. Hotelski bazen je osal brez vode.

V nedeljo zjutraj me zbudo 6.40 glasba in vodena aerobika slovenskih animatorjev. Jaz sem prišel na dopust in bi rad spal!!!! Vse skupaj se pozna tudi na cenikih. Izlet z ladico, se čez noč podraži iz 180 na 210 kun.

Grem domov, drugo leto, ko mi bo spet ostal lanski dopust, pa spet nekam v predsezoni.

več fotografij