Categories
Paradajz

Paradižnikovi piškotki

Recept za paradižnikove piškotke sem dobil po mailu okoli novega leta od Barbare. Nikoli nisem gledal po netu če obstaja recept za kaj podobnega. Sladoled sem že delal, tudi tole je bil izziv. Ker pa sam znam skuhat samo stvari iz vrečke mi je pri peki pomagala prijateljica Karmen.

Za peko paradajzovih piškotkov potrebujemo:

175 g   moke
150 g   surovega masla
150 g   sira uporabil sem parmezan (Cheddar chese)
15 ml   paste na soncu sušenih paradižnikov (ena žlička)
25 g    celih na soncu sušenih paradižnikov (v olju)
15 ml  origana (ena žlička)
15 g    črnih oliv – suhih
15 – 30 ml  vode
50 g   sezamovih semen

2008_kotki

Paradižnikovi piškoti

Priprava:

Vse skupaj razen vode in sezama zmešamo, dodamo dovolj vode da dobimo lepo maso.
Maso oblikujemo v rolado kakih 25 cm dolgo, povaljamo v sezamu zavijemo v plastično folijo in ohladimo za kaki 2 uri.
Pečico segrejemo na 180 stopinj
Rolado odvijemo in narežemo na pol centimetrske koščke.
Piškotke zložimo na protfan obložen z peki papirjem
Pečemo 15 – 20 minutk

in izdelek:

Tejle piškotki so bolj neke vrste krekerji. Pri naslednji peki če bo še kdaj bi celotno maso še malce posolil.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

One reply on “Paradižnikovi piškotki”

Comments are closed.