Popln zajtrk z češnjevim paradajzem in jajci

Zajtrk, naj bi bil najbolj pomemben obrok dneva. Jaz ga ponavadi med tednom izpustim, čez viked si vzamem čas za zajtk. Največkrat grem ven na zajtrk s jutranjo kavo ali vsaj toast ali palačinke. Občasno si kaj sam pripravim. Moj današnji zajtrk:

Umešana jajca s pečenim češnjevim paradižnikom

Sestavine: Jajca, paradjz, maslo, olivno olje, kruh, kisla smetana, sol, poper,  bazilika, olive in kapre.

V ponev nalijemo malo olivnega ali olčjčnega olja ter položimo vejico češnjevega paradižnika, olive in kapre. Za mesojedce lahko dodamo še kak kos slanine zraven.
V drugo posodo ubijemo jajca, jaz dam 2-3 na lačna usta odvisno od velokosti jajcetov ter lakote, dodamo maslo in prižgemo kuhališče na malo, do srednjo moč, ves čas mešamo, vsake toliko odstavimo, ali zmanjšamo moč, da jajca ne zkrknejo prehitro, pečt se morajo počasi.

Sesekljamo svežo baziliko ter jo dodamo jajcem, poppramo in solimo,
Baziliko, uporabim, ker paše k paradjzu, lahko brez ali drobnjak.

Med tem časom pripravimo kruh, laho je toast, jaz imam raje ajdov ali koruzni kruh, katerega popečem v toasterju.

Posodo v kateri se peče češnjev paradajz pokrijem s krožnikom, da se krožnik malo segreje in se kasenje zajtrk ne ohladi prehitro.

V jajca umešam še dve žlici kisle smetane.

Vejico paradjza z olivami in kaprami preložim na krožnik, dodam popečen kruh, katerega za boljši okus pokapljam z olčnim oljem, ter čez stresem še pečena jajca, ki so še malo tekoča, ne preveč zakrknjena.

Takega zajtrka je vsaka punca vesela, če ga dobi v posteljo. Vstajanje se po takem zajtrku v postelji, lahko malce zavleče. No, hmm vsaj upam, nimam punce, da bi stestiral.

Dober tek


Posted

in

by

Tags: