Pakiranje za na barko


Ne maram pakiranja, ne gre samo z brisačo kot Ford Perfect in Artur Dent, ker ne štopam po galaksiji
. ((Douglas Adams – Štoparski vodnik po galaksiji))

Ponavadi pakiram v zadnjem trenutku, čeprav si delam opombe za stvari že kak teden pred odhodom. Imam tudi nekakšen stalen spisek stvari za sabo na jadranje, ki je že tako zastarel, da piše gor fotoaparat in film. Seboj vzamem aparat, stativ, kak filter in nekaj kartic ter rezervnih baterij

Moje obvezne stvari za na barko:

Potni list, kopalke in kondom – če se barka potopi daš potni list v kondom, da ni moker. Seveda so za to primerne tudi razne aqua diht vrečke, a to je bolj zabavno.

Vžigalice, sveča, krema za sonce in telo, sončna očala, kapa zimska in poletna, jadralske rokavice, kljukice za perilo, odpirač konzerv in buteljk, moder mornarski nož. Od družabnih iger je primeren lesen šah, ker plava na vodi.

Boljše je bit poscan kot moker, morje je še mrzlo

Ponavadi imam po neki stari taborniški navadi vsega preveč seboj, polovico oblačil sploh ne uporabim, čeprav poskušam bit racionalen in z minimalističnm pristopm. Jadralne jakne imam po dve, da lahko eno posodim kaki mokri deklici.
Ker ponavadi moški ne uporabljamo stranišča in lulamo čez ograjo, imam za vsak slučaj cel komplet vsega za preoblečt, če čofnem v morje.

Hrana je tudi del spiska, brez Domačice se težko izpluje, kaka buteljka Sladkega Muškata za ob večerji pri sveči. Nutela in marmelada za palačinke, konzerve, vrečke juhic, makaroni….

Ker gre za dopust računalnik ostane doma, bo pa v torbi kaka knjiga.

Gumijasti škorni pridejo prav, če je dež ali za na kak otok z ovcami ali če so slučajno kače.

Brez lastnih morjevidov in GPSa ne grem, imam označene stvari, kot so dobre gostilne, primerna sidrišča, dodatne nevarnosti…

Nepremočljiv nahrbtnik za nepremočljive stvari in torba za vse ostalo. Ponavadi v tem promajskem nepredvidljivem vremenu bolj prav pridejo tople stvari, dobro je da na barki nisi omejen s prtljago, kot pri nizkocenovnih letalskih družbah.

Tudi skiro je del obvezne opreme za hitro premikanje po otokih.

Kaka tekoča stvar za jutranje pranje zob prav pride.

Medvedek, da me ne bo strah ponoči in v burji.

Kar sem pozabil, pa nimam.


Posted

in

,

by

Tags: