Crknil iPhone 4

Moj iPhone 4 je začel že pred časom malo nagajat, predvsem okrogla tipka ni delovala ob vsakem pritisku. In danes zjutraj ga vzamem iz polnilca v mestu na bolšjem trgu sem še slikal in sedaj konec. Ne prižge se sploh. Mogoče zato ker ga nisem hotel nagraditi na najnovejši iOS.

iPhone je bil kupljen 9.10.2010 v Belgiji, ker jih pri nas še ni bilo za dobit v Trastu in Avstriji jih pa tudi ni bilo na zalogi. In danes 2 dni pred drugim rojstnim dnevom je izdihnil.

Zares telefon za pogovere še najmanj uporabljam, mogoče 40, 50 minut pogovora in kakih 10 SMSov na mesec, več uporabljam mail, fotoaparat in ostale aplikacije.

Starih telefonov, ki jih imam na zalogi ne morem uporabljat, ker ne delajo baterije. Tisti kateri je delujoč je zaklenjen na drugega operaterja, kot imam SIM kartico.

Imam še stare delujoče Telekartice za javni telefon, in to bom uporabljal dokler se ne nabere denar za nov telefon. Upam, da bo kaka božičnica ali 13 plača.

Potem kupim karkoli samo, da ni iPhone, najbrž Samsung ali kaj kar se dobi tudi v kakšni pisani barvi na samo črno in belo kot pri Applu.

 

Update 8.10.

Servis stane 220 EUR, resno razmišljanje o novem telefonu. Nokia E71 ki jo uporabljam, je čudna in navodila so nejasna.

Update 9.10.

Strici so mi povedali: da se NiMH akumulatorje zamrzne, da se regenerirajo. Če je to res sem postavil iPhone v skrinjo na minus 18 med zrezke in sladoldoled za 24 ur, tako, da vidim če je problem v bateriji.

Update 11.10.

Po odtajanju se je pokazal znak, da se baterija polni a napolnila se ni po 10h urah. Neuradni servis je baterijo zamenjal za 25 eur in spet lahko brskam po internetu in telefoniram.


Posted

in

,

by

Tags: