Dan paradajza, pravi praznik zame in seveda paša za oči in foto kamero.
V vrtnariji Reš v Podvinu so pripravili dan paradižnika.
Za ogled in pokušino je bilo 70 vrst paradajza. Nekaj vrst sem že jedel, veliko je bilo novih, ki jih še nisem videl v živo, kaj šele poskusil. Sem tudi že kak paradajz jedel, ki ga tu ni bilo, a ga bodo zagotovo kmalu vzgojili.
Ob pokušanju paradajza je bila degustaija paradižnikovega soka in paradižnikovega kruha, pita narejena iz paradajzev. Paradižnikovega sladoleda ni bilo.
Nasveti o gojenju paradajza in pripravi jedi.
Vrtnarija je lepo urejna, tudi za paradajze v rastlinjaku lepo skrbijo. Meni tako velike rastline in polne plodov nikakor ne uspejo.
Še galerija fotografij:
Konec meseca se odvija še največji paradajzev dogodek leta: La Tomatina obmetavanje s paradajzi v Španiji.