Zdravilišče: Talaso Strunjan

V Zdravilišču sem preživel odlična dva tedna jeseni z poletnim vremenom. Včeraj na plaži, danes dež, tramontana in snežinke v Ljubljani. Ker mi zdravniška komisija ni odobrila zdravljena v zdravlišču, sem se odločil za samoplačniško zdravljenje. Ker je bilo vreme odlično sem si izbrl morski zrak, pozimi mi bi bilo čisto vseeno, kje sem. Čeprav se mi je v začetku zdelo, da so zdravilišča samo za penzijiniste, je bilo prav fajn. Tudi v družbi penzijonistov, vsak, je hotel vedet zakaj sem tu.

Moram se zahvalit fizioterapevtki, ki je lepo skrbela zame, ter me naučila vak, ki jih moram sedaj delat doma.
V hotelu je prijazno osebje, na recepciji in v jedlinici, ko so mi nosili krožnike juhe, k mizi. Juho in čaj sem polil, še ko sem bil zdrav. Ostale ne tekoče stvari sem si lahko nesel sam, posebej palačinke pri zajtrku in sladice zvečer.

Za ob bazenu, bi mi prav prišel kak višji ležalnik, ker z teh niskih ne vstanem sam, potem se po riti oddričam do bazena preplavam na drugo stran do stopnic in ven iz bazena. Pa zberglami naprej do sobe.

Čez kak mesec ali dva, pridem spet za kak teden. Cilj vsega je, hodit normalno po stopnicah, dvihnit liter vode, potem pa naprej, vračilo v kak šport.


Posted

in

, ,

by

Tags: