Categories
Osebno Pisarije

Bolš bit nor, kot bolan

Točno en mesec sem že na bolniški. dost mam, ležanja v postelji, ker se mi bo kmalu zmešal.Obvladam že vse Mehiškke, romunske in Venezuelske nadaljevanke, gledam Oprah, Čaka Norisa… Poznam vse neumnosti iz Tv prodaje, samo 4 plačila in bo vsaka lepa, te ne bo več bolel križ, Ne bom poklical zdej inti pol, tok nor še nisem.

Vse skupaj se je začelo z eno virozo, v sredini julija, dohtar je reku, odležat, nič antibiotika, bo že bolš po enem tednu. Ja je bilo samo potem se je šele začelo. Najprej nisem mogu vstat iz stola, potem sem šel težko po stopnicah in na koncu po nekaj dneh nisem imel moči, da bi kliknil na miško ali držal telefon v roki.

Zdravniki, so me hotl zapret v bolnco za 10 dni in izvajat razne poskuse na meni, sem se počutil, kot v filmu Vstajenje planeta opic. Ne boste me špikali, dokler ne veste kaj mi je in sem pobegnil domov.

To, da gre za odpoved mišic, sem sam ugotovil z 4mi razredi osnovne šole in stricem guglom našel 2 podobni zadevi. Bilo je samo potrebno ugotovit, za katero gre dobro ali slabo. V samoplačniški ambulanti so potrdili, da je tadobra bolezen – GBS – no bolezen ni nikoli dobra.

Nisem dovolj bolan, da bi mi pripadalo kopališko zdravljenje, ne morem hodit brez bergel, odpret plastenke z vodo, paštete, dvignit kaj iz tal… Sedaj lahko že tipkam, in premikam kurzor po drsni ploščici.

Plačujem prispevek za zdravstveno varstvo in dodatno zavarovanje, ko potrebuješ kaj nazaj ti ne odobrijo, če nimaš vez. Dr. med., spec je sigurno vsem svojim prjatlom in sorodnikom odobril počitnice v zdravilišču.

Na zdravstveno komisijo sem poslal pritožbo za zdravljenje v toplicah z 108 stranmi prilog o bolezni in zdravljenju.

Sedaj bo kmal zima, najbolš, da grem bordat in se polomim, mogoče mi odobrijo zdravljenje.

Bistvo,ki sem ga hotu povedat:

En K gleda naše zdravstvo

Če je kdo s to boleznijo, mi pa kak nasvet pride prav.