Kuharija: Farfale z mojo poletno omakco

Kuham bolj po redko, če pa že kaj skuham pote tisto tudi pojem. Za enga se mi ne da kuhat, če se kdo najavi potem tudi kaj skuham. Tudi drugi se ne prtožijejo nad mojo “čudaško” kuharijo, kot je paradajzev sladoled in paradižnikovi piškoti. Ponavadi kuham na jadranju ali če smo kje s prijatelji, doma zelo reko, če sem res lačen ali si česa zaželim.

Tokratne farfale so pripravljene s tunino lahko pa seveda tudi z pršutom ali piščancem, tudi čisto brezmesno bi šlo za vegije.

Za pripravo potrebujemo: posodo, štedilnik in sestavine.

V eno posodo damo kuhat farfale ali kake druge testenine, med tem ko se testenine kuhajo v drugi posodi medtem pripravimo omako.

Tunina je najbolša sveža, če jo ulovimo sami. Za tiste manj spretne v ribolovu priporočam tuno iz konzerve. Varjanta s pršutom (ne preveč, da ne bo preslano) razrežeš na majhne kvadratke. Piščanca na trakove ali koščke. V koziici raztopiš nekaj masla, vržeš gor pršut/piščanca in pomešaš, da zakrkne.

Dodamo gobice, najbolše so sveže iz gozda ali vloženi šampinjoni. Črne olive, kapre. Začimbe: origano bazilika, poper, lahko tudi žlička pesta, če imate radi pekoče dodamo kak feferon.
Za vse tiste ki ste v 80h gledali Male Tajne Velikih Kuharskih mojstrov z Oliverjem Mlakarjem, lahko dodate žličko vegete. Zalijemo z domačo paradižnikovo mezgo ali pasato iz tetrapaka.
Premešamo malo pokuhamo in dodamo smetano za kuhanje ali sladko smetano.

Ko so farfale kuhane, jih odcedimo in primešamo omako

K jedi pripravimo nariban parmezan, paradižnikovo solato in kozarec ohlajenega sladkega muškata.
Dober tek


Posted

in

by

Tags: