Categories
Osebno

Turistične agencije ne marajo samskih !!!!

Kam sam na dopust ???

Bliža še čas mojega kolektivnega dopusta. Sploh še nimam plana, kam bi šel. Zares ne maram dopustov, 3 dni pa imam dovolj. Če grem jadrat je drugače, je aktiven dopust, se saj nekaj dogaja. ampak poletni dopust? Prijatelji so že šli ali gredo pred glavno sezono ali kasneje, jaz imam prisilni tritedenski kolektivni dopust. In če ga že imam, grem ležat v senco, vsaj za en teden. Imam še 200 strani knjige za prebrat in še eno nenačeto.

Ok, grem na internet pogledam agencijsko ponudbo. Izberem Grčijo, otok Kos, dober hotel, klima, plaža, all inclusive, odhod iz Ljubljane.

Cena 700 EUR no sem mal pršparu, ker je recesija in si mogoče lahko privoščim. Poklikam dalje število oseb: 1 ja sam grem, sem pač sam, samski, tako je!

Cena se takoj poveča za 40%. Zakaj že? Sej sem že s tem, ko grem sam na dopust dovolj kaznovan, ko ne bo nobene(ga) poznanega zraven.

A ni nobene agencijske ponudbe za samske? Popusti za samske? Lahko bi imeli bazo, pa bi si z veseljem delil sobo z kakšno lušno samsko žensko.

Cena 700 EUR na osebo se za enega poveča na 980 eurčkov za celih 280 EUR

Pol sem si začel računat:

2 x 700 = 1400 minus 980(za enega) je 420 EUR razlike med plačilom če greva dva.

Iščem žensko, ki bi šla z mano za en teden v Grčijo za razliko v ceni 420 EUR, kadarkoli v času med 25.7.in 16.8
Pa še na kavo in cocktail jo peljem.

4 replies on “Turistične agencije ne marajo samskih !!!!”

Samo res, imaš prav!
Nas ne marajo, več nam zaračunajo – jaz bom šla kar k znanki na turistično agencijo, da skupaj najdeva ugodno varianto, ker imajo drugače ponavadi določeno, da imajo otroci popust, če je v spremstvu dveh odraslih, če pa je v spremstvu enega, pa nič kaj …

Sploh mi ni padl na pamet, da bi pogledal, če obstajajo turistične agencije za “singles holidays”, sedaj ko je recesija se bo še kakšna naša preusmerila na tovrstna potovanja.

Katastrofa, 40% višja cena. Lani sem doplačala cca. 10% več. Noro…
Očitno naše turistične agencijo služijo na samskih, ker si marsikatera 4-članska družina že tak in tak ne more privoščit dopusta ob
takih cenah. Žalostno, vendar resnično. Pa saj po novem letu boljše bo ( tak vsaj pravijo 😉 ).

Comments are closed.