Nedeljsko pospravljanje: pomivanje oken

Hotel sem na nedeljski izlet na morje, pa ni bilo kandidatov za zraven. Nedeljo sem izkoristil za pospravljanje in izležavanje do bolova. Vsake toliko me prime in potem pospravljam v nulo. Nisem urejen in redoljuben, najboljši je nered, pol vem kje je kaj.

Danes zjutraj generalno sesanje, pod omarami, posteljo….
Pometal sem celo gajbo starih papirev. V predalih našel cel kup zanimivih reči ((tole bo za kak naslednji zapis)) za katere sem mislil, da jih nimam več.

Pospravil sem omaro z oblačili, imam preveč stvari in ko majice ne oblečem več kot leto se je znebim. Nekatere so samo še za prah brisat, nekaj je še čist dobrih in grejo v kontejner za oblačila. Zavrgel sem 20 majic, 8 hlač, nekaj puloverjev.
Pa imam še vedno 54 majc, pa samo eno naenkrat lahko nosim. Bo treba še eno inventuro v kratkem, da bo plac za nove stvari.

Po kosilu počitek in pomivanje okna. Tale ni bil opran že sto let, nazadnje najbrž leta gospodovega 2004 ali kak teden prej.

Razlika je očitna, sem mogu tole pofotkat, in sliko PREJ in POTEM sestavit skupaj v fotošopu. Sadaj tud lahko tudi čez dan vidim, če so sosedje doma ne samo ponoči, ko se vidi luč.


Posted

in

by

Tags: