iPhone 3G – po treh mesecih uporabe

Ko sem si kupil iPhone 3G nisem bil preveč zadovoljen (link na članek), po treh mesecih uporabe, sem z njim bolj zadovoljen, ne 100% a že98,43% je dovolj. Predvsem zaradi vseh dodatnih programov, ki sem si jih dokupil. Ko si ponosni lastnik te napravice, si lahko z njo zadovoljen ali pa ne. Nezadovoljstvo se da premagat z brskanjem po internetu, nalaganjem raznih dodatnih programov, igric…
Predvsem sem bil nezadovoljen s samim telefonskim delom, v osnovi ne moreš zbrisat posameznega zgrešenega klica, vse ali pa nič, za to sem dokupil ((ja plačal sem, čeprav obstaja shekana verzija)) in zinstaliral program iLog luštkan program za urejanje in spremljanje klicov in smsov. Instalacija je mogoča samo na Jailbrejkanih telefonih preko Cydie. Tu lahko pobrišem samo tiste klice, ki jaz hočem, pri zgrešenih klicih, pobrišem tiste, ki sem jih poklical nazaj.

MMSi tudi niso del iPhonovega operacijskega sistema, za to potrebuješ SwirlyMMS, tudi tega sem moral dokupit, deluje brezhibno.

Ker sem bil vajen sprememb profilov predvsem za omejevanje klicateljev čez vikende. Pri vseh mojih dosedanjih SoniEriksonovih telefonihje bila sprememba profilov že ob nakupu telefona ((Moj prvi ERICSSON telefon pred mnogimi leti je bil R320, z ČB zaslonom)), a sem našel rešitev tudi za to. Malo sem pobrskal po netu in se odločil za nakup apllikacije spet preko Cydie: MCleaner. Program ima več opcij, kot orginalni SE telefoni (obstaja tudi za Symbian telefone moj biviši SE P1i recimo). Določiš lahko Črno listo in Belo listo klicateljev. Pri izbiri profilov lahko točno določiš tudi časovno avtomatsko menjavo profilov, torej v službenem času me lahko vsi kličejo, popoldan in vikende pa samo izbranci po moji presoji. Tudi določeni osebi lahko določimo čas v katerem sem za njega dosegliv. Ima tudi možnost blokiranja SMSov.

Še spisek igric in ostalih programov katere uporabljam trenutno. Večina je kupljenih, se pa nade tudi kak shekan. Spisek velja za Jailbrejakn ifon v 2.2

Ekran 1 Ekran 2 Ekran 3

PROGRAMI

Facebook – uporaben za mobilno spreminjanje statusa in spremljanje statusov prijateljev.
Fring – mesenger za Skype, MSN, Google talk, AIM …
Twiterfic – twitter
WiFinder – uporaben za iskanje WiFi točk za priklop na net
VNC – remote dostop do mojega Meka doma
AirSharing – Aplikacije je trenutno na razprodaji preko iTunes Stora. Z njo si lahko kak fajl pošlješ preko WiFija na ifon in potem pobereš dol na drugi lokaciji, recimo če nimaš USB ključka pri roki (rabiš pa seveda WiFI)
WinterBoard – za spreminjanje tem, unlock teme, statusa polnjenja baterij. Sam sem si naredil Paradajz unlock temo in Paradajz status polnjenja baterije (o tem moram napisat kaj več prihodnjič)
Pošte – slovenske poštne številke, to morate imeti, že zato ker je slovenski program, brez tega sploh ne bi vedel, da obstaja pošta 8276 Bučka – premična pošta, karkoli že to pomeni. Vsekakor bo to destinacija, kakšnega mojega naslednjega izleta.
Ocarina – piščalka, ki res deluje z pihanjem – to morate imeti
RunKeeeper – GPS aplikacija za tek, ali sprehod po koncu pošlješ podatke na server in pogledaš na google maps kje si bil
WordPress – za mobilno pisanje bloga direktno iz ifona

IGRE:

Ekran 4 Ekran 5 Ekran 6

Air Hockey – moja prva kupljena igrica preki App Stora
American Dominos – tole še največkrat igram
Backgamon
A free Level – digitalna vaservaga, libela po slovensko
Lie Detector – zabaven detektor laži, bolj za hec kot zares
Units – konverzija ameriških enot v naše
iTalk – diktafon
iBowl – bovling, pazit je treba da telefona ne spustiš iz rok
iBeer – pitje piva, brez da bi ostal brez vozniške
Pinbal RC – fliper

Še stvari ob katerih se zabavajo predšolski otroci:

TicTac free – križci pa krožci – te obvlada že moj 4 letnik
Pumpkin – rezlanje buč za halovin z grozljivimi zvoki
Match spominPreschooll Adventure – oblike likov, zvoki živalic, barve…
Tickle Me
– ekran požgečkaš, telefon se trese in smeji

Ekran 7 Ekran 8 Ekran 9

Da sem spravil ifon v stanje, kot je sedaj, sem porabil veliko časa in kar nekaj dodatnih evrčkov za nakup programov. Z iFonom mi zvečer ni dolgčas. Vask dan lahko odkriješ kaj novega, nov program, ki ga moraš nujno pobrat iz neta, novo igrico, za katero potem nimam časa.


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 responses to “iPhone 3G – po treh mesecih uporabe”

  1. Urška Avatar
    Urška

    Jaz pa uporabljam največjo konkurenco tvojemu telefonu (vsaj tako pravijo na netu) -> Nokia 5800 XpressMusic. 🙂

  2. jonny Avatar
    jonny

    kje si ga pa kupu pa za kok?