Zimsko pospravljanje

V teh praznikih imam preveč časa, bolš je v službi se saj kaj dogaja,
doma je dolgčas nimam kaj počet. Potem sem se lotil temeljitega pospravljanja.
Iz polic, omar, izpod postelje sem vse zložil na kup v sobi.
Naredil 3 kupčke: SPRAVI, BOM PREMISLIL, TAKOJ V SMETI
Stran sem zmetal, veliko raznih stvari, tudi še zvezke in knjige iz srednje šole, več kot 20 let so nabirali prah. Prav zanimivo je bilo brskat po njih in si ogledovat, razne opombe, risbice, pa tudi kaj vse smo se učili. Če bi me danes kdo vprašal, bi mu lepo rekel ne tega se pa nismo učili v šoli. Smo se pa tudi veliko stvari, ki jih do danes nisam nikoli rabil.
Edino knjig za Samoupravljanje s temelji marksizma in Obrambo in Zaščito nisem nikjer našel, v te bi bilo zanimivo mal pokukat. in koko že gre tisto o geostrateškem položaju SFRJ? Na to uprašanje sem dobil cvek.
Gora plačilnih list od leta 1986 dalje, sem mel, kar velik miljonov takratnih dinarjev plače, sedaj z evrom bo štiri mestna številka tako majhna.

Tudi urejanje starih fotografij je bil del projekta pospravljanja, ko jih pogledaš se ob enih nasmejem ob drugih pride pa žalosten spomin, na enih se spomneš u saj res tudi tle smo bili, pa tale je bil tud zraven, u tele je pa od takrat, ko smo zmagal na tekmovanju, tle smo prvič jadral, tale iz prve službe, u kakšen sem bil… in tako naprej, sem jih raje
zbasal nazaj v škatlo, bom drugič to bol uredil do konca.

Našel polno škatlo z akreditacijam za razne prireditve, hm mogoče pa se s katero od teh zapestnic še lahko kdaj prešvercam na kako prireditev, naprimer na Zlato Lisico v VIP šotor sam pravo barvo moram uzet iz škatle, natiskane letnice noben ne gleda.
Cel kup zakladov: Kamen iz dvorišča srednje šole, star šrauf, ključi, razni prospekti, spenjač za papir, ki sem ga pogrešal že nekaj let, puščica iz sredne šole, polomljeno šestilo, revije, računalniški kabli taki za v muzej, kdo še danes uporablja serijski port? Takoj v kanto!

Ko sem prišel do polovice pa mi je bilo že žal zakj hudiča sem se sploh tega lotil. Nič, zdele ven pa jutr dalje. Nasleddnji dan sem imel že kriterij pospravljanja višji, še več v smeti, sploh iz srednjega kupa.

Sam jaz sem nafilal polovico kontejnerja za papir. Na koncu mi je ostalo 12 praznih fasciklov, 5 škatel za čevlje ki so bile prej nabasane z raznimi neumnostmi, 88 A4 PVC srajčk za papirje, 35 raznih papirnatih mapc z raznimi reklamnimi motivi in predvsem manj krame.

Sedaj imam prostor, za nabiranje novih stvari.


Posted

in

by

Tags: