Categories
Fotke Izleti

Sardinija 2019

Prvi postanek, ob avtocesti, za sendviče, ter naprej v Piso. Ogled znamenitosti, postrani stolp… Ležanje na travi. Ter naprej do trajekta v Livornu.
Na tako veliki ladji, trajektu še nisem bil, mogoče tisit čez Rokavski preliv, a tam nisem imel kabine, dobro si je treba zapomnit, kje si pustil avto, na katerem nivoju je kabina…. Prvič je vedno najtežje.
Moja je iz ne vem kje potegnila Ouzo, prosila za led in sva imela večerni drink na palubi.

Zjutraj je bilo izkrcanje že ob 6 uri, nisva kaj dosti spala, zaradi vibracij, hrupa, ob 5h je tudi nepriazan glas po zvočniku oznanil, da moramo vstat. Odločila sva se, da imava čas in ne greva po avtocesti do juga otoka, raje po vzhodni strani čez hribe. Nekao je nenavadno, da si na otoku, na morju in vsake toliko pelješ mimo znaka za obvzno zimsko opremo. Prva plaža, prvo jutranje kopanje Cala Gonone. Kopanje paše, hladna morska voda, te zbistri za nadaljevanje poti.

Naslednji postanek, v malce oblačni plaži – Muravera – Costa Rey, kjer sva iskala kako kosilo, se je bilo treba navadit, kdaj Italjani kosijo. A je bila ena restavracije odprta, malo dlje. Prispeva na končno destinacijo, kjer naju čaka apartma.
Sant’Elena. Apatma je v živo še boljši kot na slikah Bookinga, ima velik vrt z roštiljem. Do plaže je 5 min peš. V ceni so kolesa, marele za na plažo….

Lokalna mestna plaža ni najlepša, a ker sva potrebovala počitek, še nisva hodila okrog po ostalih plažah. Ima prikolico z aperolom in lažjimi okrepčili. Od apartmaja, do trgovine je bilo blizu, za peš ali s kolesi.


Prvi izlet je bil v Cagliari, še pred mestom so mpčvare, kjer živijo Flamingi. Samo mesto je lepo, z prekrasno tržnico, kjer bi lahko na vsaki stojnici zapravil gore denarja za dobrote. Siri, sadje, sladice, pršuti, mortalele…


Odpraviva se naprej proti zahodni obali proti Puli, kjer sva našla lepo plažo Nora. Obiskala sva še nekaj plaž Punta Santa Caterina. Seboj sem imel gopro, da bom posnel morje, ribe..a ob 20 različnih kablih, prav tistega za kamero nisem imel seboj.

Naslednji dan se odpraviva na sever, po poti se ustaviva še na riževi plaži Spagia di Is Aruttas, pesek na plaži je podoben riževim zrnom.

Severni del otoka – Isola Rossa

Na severu, sva rezervirala apartma v Isola Rossi, apartma je bil precej slabši od prvega, boj v mestu, a gre za dopust, raziskovanje otoka, apartma je bol za spanje in kuhanje dovolj dober, no razen trde postelje, še danes me vse boli, če se spomim.

En dan, sa našla samotno plažo, v bližini, kjer so bile krave, a jih je Mojca v rdeči obleki pregnala, kot matador.


Tidi mestna plaža je bila super, blizu apartmaja, velika, z restavracijami in obveznim aperolom, iz plaže si lahko šel v apartme kaj iskat.

Dnevi, dopusta vedno minevajo hitro in lepo, izkoristil sem jutanje kopanje, še preden se je Mojca zbudila, kava, zajtrk, plaža, kosilo, plaža, večerja in po večerji večerno igranje kart. No tu nisem najboljši, a sem se dokaj hitro naučil, občasno po pomoti tudi zmagal.

Ker je enga kraja hitro dovolj, sva se odločila, za izlet z ladico, na otočje La Maddalena. Lep izlet, veliko smo videli, kopanje v res modro modrem in zeločistem morju.

Na ladici, sem jedel najboljša pašto, kuharju je paradižnikova omaka že brbočkala na štedilniku, še pred izplutjem, z vsakim valom je bila boljša. Bi vzel 2x repete a si nisem upal.

Dan, pred večernim odhodom trajekta, sva se ustavila še na zadnji plaži in zadnjem kopanju La Celvita.

Postanek po trajektu na celini je bil v majhnem Toskanskem mestu Lucca, kava ogled znamnetosti, ter domov. Sardinija, je obema bila zelo všeč, zato sva sklenila, da jo obiščeve še naslednje leto.