Categories
Uncategorized

Izlet v neznano 2019

Tu je zvedel, da greva naslednji dan na vožnjo z zobato železnico na ZugSpitze.

Dan 2

Že dan prej kupiva karti, za naslednji dan, da ne bo zasedeno. Vkrcava se na vlak kateri pelje do vznožja hriba, potem presedeva na vlak z zobnikom in začne se vzpon, najprej je po pobočju a kasneje je proga speljana v tunel. Na vrhu je postaja vkopana in ko prideš ven, šele vidiš pravo zimsko idilo. Zjutraj je bilo še oblačno, a se je v nekaj urah pokazalo tudi sonce, ter razgled na obe strani, Nemško in Avstrijsko.


Že od nekdaj sem si želel avgusta na sneg, zato sem se tudi jaz večkrat s sanmi spustil po hribčku. Opazovala sva, turise nepripravljne za temperature nakaj nad 0 C. Nadmorska višina: 2.962 m, malce večji od Triglava, pa še vlakec, gondola iz nemške ter avstrijske strani. pelje gor. Ko bo na triglav peljala gondola, bom jaz tudi šel.

V dolino se spustiva z gondolo, ter se spet vkrcava na vlakec, nazaj proti Garmischu, ker imava avto. Odpraviva se naprej v Bavarsko Prstolnico – Munchen. Jaz v Munchenu nisem bil nekaj let. Zato otroka popeljem po centru, mimo znamenitosti, večerja.

Dan 3. – Obisk Tehničnega muzeja

Zjutraj po zajtrku se odpraviva peš v tehnični muzej, (Deutsche Museum) kejr sva preživela skoraj cel dan, videla ogrmomno stvari, predvsem Parne stroje, nad katerimi je Luka navdušen.

Meni so bili najbolj všeč stari računalniki, sinclair ZX-81, moj prvi računalnik, CRAY-1, prikaz Tesliih eksperimentov.


Dan 4. – Letalski muzej / ‎⁨⁨Oberschleißheim⁩, ⁨Bavaria⁩, ⁨Germany⁩

Zadni dan sva šla se na hiter ogled letalskega muzeja (‎⁨Schleissheim Palace and Park⁩, ⁨Oberschleißheim⁩, ⁨Bavaria⁩, ⁨Germany⁩)

Na poti domov, sem se spomnil, na še en kraj, ki ni bil v planu za izlet v neznano, Orlovo gnezdo, Hitlerjeva razkošna rezidenca.


Tako so se najine skupne počitnice zaključile.