Categories
Uncategorized

Imam privlačen avto

Gre za posebno privlačen model avtomobila. Privlači predvsem policiste, carinike na mejah, carinsko upravo za pregled goriva.


Golf III dizel, letnik 1995, nič mu ne manjka, razen klime. Ni najnovejši, deluje brezhibno. A prav ta čar starega avtomobila privlači uradne osebe.

Ko grem na obiske v Bosno, me Bosanska carina takoj, da na stranski tir in pregleda vse kaj peljem seboj. Če se jim zdi, da peljem kako darilo preveč jim moram dat v potni list prostovoljini prispevek v znesku 20 bosanskih mark.
Ko se vračam mi Hrvaški carinik pri okencu zadrži potni list, potem čakam na pregled vozila, če je 20 min je kar uredu. Ko se prikaže carinik, moram zložit vse ven, kot v starih časih Ljubelja in nakupov v Celovcu. Vedno jih zanima motor, ne vem zakaj, morda jih zanima zakaj deluje že več kot 20 let. Pri vseh teh pregledih sem izvedel, kje imam rezervno kolo, cariniki so mi pod sedeži našli izgubljene stavri.

Seveda me pogosto ustavi carinska uprava, največkrat kar na pumpi na Dolenjski avtocesti. Gledajo me kako sem natočil gorivo in mi pregledjo kako čisto gorivo so mi prodali 2 min pred tem na Petrolu.

Danes so se na južni obvoznici peljali z lučkami in sireno za menoj, dokler nisem ustavil, pregledali čistočo rezervarja in me spustili naprej. Občasno za tak pregled dobim potrdilo, zadnje časo so očitno postali nepismeni in mi potrdila ne napišejo več.

Ustavljajo me tudi policisti in mi ponujajo alkotest, za katerega imam na zalogi svoj ustnik iz prejšnih pregledov, a ne pustijo da ga uporabim, tako da pri vsakem pihanju porabim nekaj dovkoplačevalskega denarja.

In ko vprašam uradne osebe zakaj me vedno ustavljajo, dobim odgovor: naj si kupim nov avto. Ne vem zakaj če ta deluje brezhibno.

Mogoče je vsega kriv google, ko me je posnel za street view