Categories
Napravice

Mac maxi : Mac mini


Power Macintosh  G4 Quicksilver 867 Mhz. Imel sem ga od leta 2001. Ko sem ga kupil je bil najbolši Apple za tiste čase, precej tolarčkov sem moral zbrat zanj, in svoje je že zdavnaj odslužil. Zadnaj leta je deloval kot serverček. Ker je precej ropotal sem ga preselil v delavnico in tudi tam je bil precej moteč. Iz njega sem lahko gledal filme preko mreže, imel vso muziko gor in jo lahko poslušal iz katerega koli meka preko mreže.

Čas je bil za tišino in nekaj novega, macmini je bil prava izbira. Najprej sem hotel rabljenega, a je cena rabljenih še vedno več kot pol novega. Torej šel v EPL in kupil novega minija z brezžično tipkaturo, postavil sem ga pod TV in sedaj deluje kot server in kot DVD predvajalnik, pa še neslišen je.
Mac mini ima več diskovnega prostora, kot ga je imel stari G4 z vsemi notranjimi diski, 3 giga več spomina,  razliko v hitrosti
Z prihajajočim OS X Lion serverjem in optiko, ki mi jo je Siol obljubil pred slabim mesecem bo postal server tudi za tale blog in ostala spletna mesta, ki jih imam v oskrbi.

Stari G4 bo še nekaj časa delal napoto, potem pa v računalniška večna lovišča.