Categories
Fotke Izleti

Izlet: Benetke

slika Benetk
V benetkah sem bil nazadnje kot otrok v osnovni šoli in je bil že čas, da grem spet. Ne maram turističnih skupin, ki takoj v avtobusu odprejo sendviče s pohanim piščancem. Res, da z vodičem zveš vse o nastanku Benetk. Bom prebral sedaj na za nazaj internetu.

Prvo pomembno vprašanje pred odhodom: Kakšen tip navigacije rabim sabo? Morsko ali cestno? Imajo kanale in ulice kaj pol dela prav? Najbolj se je izkazal zemljevid za 2.5 EUR. Jaz sem samo vake toliko preveril navigacijo na iPhonu in nismo se zgubili.
slika Benetk

Če rabiš vodiča v Slovenščini počakaš na Markovem trgu in vsake toliko pride kaka skupina z slovenskim vodnikom. vse kar potrebuješ, da se pomešaš v skupino so Merkatorjeve rdeče kapce in že pašeš pod bus 7.

slika Benetk

Del benetk, ki ni poln turistov je bolj prijazen in hoja po labirintih neznanih uilic in mostov je bolj zanimiva. Benetke so polne prodajaln spominkov in vsega mogočega, našel sem tudi prodajalno paradajza.

slika Benetk

Za ogled notranjosti znamenitosti in muzejev ter galerij ni bilo časa, bo drugič izlet posvečen galerijam, v kakem deževnem zimskem mesecu.
slika Benetk

Med pisanjem tega, sem poslušal CD Rondo Veneciano Poesia di Venezia.
Naredil sem goro fotografij, ki si jih lahko ogledate v galeriji (tu spodaj).

  • Jezersko09

benetke