Miklavžev pohod na Hrušico

Na ta nedeljski planinski izlet sem bil povabljen, enkrat za spremembo se nisem sam spomnil moje vikend izletniške destinacije in tudi sam nisem šel. V družbi je lažje. Ko sem izvedel destinacijo in predvsem za sneg sem se spomnil, da še vedno nimam gojzerjev, ker so spomladi razpadli na Nanosu. Pri pakiranju sem ugotovil, da ne najdm niti termovke in gamaš. Pa nič bom že preživel. Še v kratkih hlačah bom šel zanalašč.

Zbor v Logacu pri gradu, zbralo se nas je 12 in trije otroci. Z avti do izhodišča Novi svet in peš v hrib mimo stare kasarne. Dve punčke sta omagale še v prve pol ure, s tem sta odpadla tudi dva očeta, a ena se je hrabro držala do cilja. Na polovici vzpona smo prišli iz megle, kjer so se videli še ostali hribi. Videl in občutil sem prvi letošni sneg, pohod sem preživel zelo malo oblečen ((kratke hlače in flis)) in v supergah, ((v nahrbtniku sem še goro stvari za oblečt, ker nikoli ne veš kaj te čaka)) zares ni bilo hladno, čeprav smo se dvignili nad 1000 metrov nadmorske višine.

Cilj pohoda je bil gostilna Stara pošta v Podkraju. Po obveznih borovničkah in čaju še pot nazaj v dolino. Vse skupaj 22 km v štirih uraj in pol po zasneženi poti. Po mojem občutku “Lenobnega Rekreativca“, bi lahko zdržal še dodatne dve urce hoje več pa najbrž (še) ne.

Povezave: gostilna Stara Pošta


Posted

in

by

Tags: