Francoski Toast – Valentinov zajtrk

Dve jajci, ekstrakt vanilije, ščepec soli, pol drugi ščepec cimeta, vse skupaj z metlico zmešamo, po želji lahko dodamo malce mleka, ali sladko smetano.

Priprava in Sestavine:

V to zmes potunkamo narezan kruh, ter ga večkrat obrnemo, da se dobro prepoji.

Na štedilniku segrejemo ponev na zmernem ognju, vržemo notri malo putra, olupimo banano, jo prerežemo na pol, ter pazimo, da nam je Minjoni ne ukradejo iz pulta. Ko se maslo stopi, dodamo v ponev obe polovici banane in jo počasi na zmernem ognju popečemo.

V Kruhovo odprtino vstavmo jedilno čokolado, ali drugo čokaloado, ter damo v ponev, da se peče. Približno 10 minut kruhke obračamo, odvisno od debeline kruha, toliko, da se. čokolada v notranjosti lepo stopi. Proti koncu na kruhke posujemo mali štaup cukra, kot bi rekla moja pokojna babica, lahko žličko navadnega sladkorja, da se kruh lepo skaramelizira in dobi lepo zlato rumeno rjavo barvo.

Za serviranje sem dal na krožnik malo grškega jogurta, pokapljanega z žlico medu. Dodamo banano, položimo kruhke, potresemo z borovnicami in malinami, dodamo še jagodo. Seveda se tu sadje lahko menja od želje, sezone in zalog doma.

Vse skupaj potresemo s čokoladnimi mrvicami in odnesemo skupaj s svežo kavo, rožico svoji dragi v posteljo. No nekaj takega bi jaz naredil svoji dragi, če bi jo (še) imel.

Mi samski, zapuščeni, osamljeni sami sebe pocrtlajmo s to sladko obliko zajtrka in valentinov dan bo takoj lepši.

Preostanek jačne zmesi in sadja lahko naslednji dan porabimo tudi brez banane ali grškega jogurta, samo s čokloado.

Želim Vam lepo valentinovo – polno ljubezeni.