Categories
Paradajz Uncategorized

Paradajzov večer

Paradajzov večer – ime dogodka za druženje s prijatelji

Prvi tradicionalni “Paradajzov večer je bil na današnji dan 4.4.2014, v okrepčevalnici Repete Jazz in Okrepčila (katera danes žal ne obstaja več) na Gornjem trgu, kjer sta nam Urška in Ljubo pripravila in postregla paradajzove dobrote.

Danes za obletnico, bi moral biti spet, a ga zaradi izrenih Koronskih razmer ne smem izvesti.

*Tradicionalni je postal že takoj med prvim dogodkom


Kasenje se se Pardaajzovi večeri odvijali v mojem novem stanovanju.
Vsak Paradajzov večer je bil, poseben, vedno z različno tematsko hrano, obvezen paradajz, vsaj kot predjed. Kuhalo se je razno, od Kranjskih klobas, golaž, testeninski večer, stifado, Gaspacho, burek, v rit napičeni češnjevi paradajzi, pizza, najbolj priljubljen in največkrat ponovljena jed je bila Trnovski curry.. Skoraj vedno je bila na koncu tudi S ladica

Obiskovalci paradajzovega večera so bili nekateri stalni gostje, nekateri samo z enkratnim obiskom, Obstaja spisek vseh:

Matej, Karmen, Igor, Vida, Matej 2, Laura, Gašper, Tina, Renata, Alma, Aljaž, Mitja, Tina 2, Eva, Mare, Tatjana, Luka, Izadora, Samo, Boštjan, Nataša, Hinko, Saška, Andrej, Jože, Špela, Saša, Urša, Nejc, Lara, Iztok, Jan, Nataša 2, Tomaž, Fran, Maks, Maja, Janez, Vidka, Mojca, Jani, Mateja, Tina 3, Adam, Jure, Manca in jaz.
Mislim, da sem naštel vse.

S čssom je to postal precej prestižen dogodek, podobno kot podelitev Oskarjev, če povabim 20 oseb jih pride 35, zato je uveden, poseben postopek, pri izbiri povabljencev in je število udeležencev samo 8. Ja ima samo 8 stolov in 8 krožnikov.

Ko se izredne razmere umirijo, bom organiziral nov Paradajzov večer, ki bo še boljši od prejšnih, že zato, ker nam je trenutno prepovedano vsako druženje in družabno življenje.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin