Categories
Izleti

Izlet: Valencija

Izlet v Valencijo (28. – 31. Marec 2019)

Z mojo novo punco sva se odločila, da greva testirat sobivanje na 4 dnevnem izletu Valencijo. Najprej nakup letalskih kart preko spleta, na Bookingu sva našla majhen hotelček v centru. Rezervirala parkirišče na letališču.

Pred izletom sva se malo pripravila, kaj je nujno potrebno videti, imel sem tudi dobro pomoč španskega sodelavca, ki je prav iz Valencije, ki nama je dal napotke kam na večerjo, kaj videti…

Dan 1:

Pot do Tržaškega letališča z avtom. Potem prilet v Valencijo, kjer sva takoj na letališču kupila 4 dnevni City Card za javni prevoz.

V center sva prispela pozno popoldan z mojim najljubšim javnim prevoznim sredstvom, katerega v Ljubljani nimamo. S podzemno, dovolj blizu do hotelčka, da je bil sprehod do tja že zanimiv, ter prvi vtis Valencije. Po namestitvi kratek sprehod, po centru, poiskala sva priporočen lokal Bar Pilar za pivo in mini večerjo. Priporočam znanje španščine, tam ne zanjo niti kapljice angleščine, a sva se vseeno znašla.

Dan 2:
Sprehod po centru, mimo najožje hiše La Estrecha sirine 107 cm, okroglega trga Plaza Redona, do Horchatería Santa Catalina, kje sva obvezno naročila Horchato, Churote in jutranjo kavo.

Sprehod po mestu, ogled mestne hiše, železniške postaje, Plaza de Torros – bikoborska arena. Mesto najbolje spoznaš po tržnici, Mercado Central de Valencija je ena lepših. Tu vidiš kaj vse prodajajo, mojega najljubešega pridelka je bilo polno. Vrste praradjza, kot gs še nisem videl, prevsem v španiji je več sonc in paradajz je bil že zelo zrel. Če nebi bil z nizkocenovcem, bi ga kakih 20 kg kupil za domov. Seveda je polno tudi druge zelenjave, sadja, sveže jagode… Predvsem pa za nas ne vegije: Jamon Jamon – pršut pršut, ampak ne pršut pršut, pač pa pršut, pršut, pršut, pršut….Med turističnimi atrakcijami je tudi Borza svile Merchants’ Market of Valencia, lepa stavba, mogočna arkitektura. Če smo na morju hočem tudi videt plažo, zato z busom na drugi konec Valencije na morje – Alboraja. Noge namočit v špansko morje, ležanje na plaži.

Obvezna Sangrija v La MasBonita, prigrizek s pršutom in sladica.Popoldansko večerni obisk Ciutat de les Arts i les Ciències – The City of Arts and Sciences – mesto znanosti in umetnost, moral naredit večerne fotografije, če se že grem turista.

3. Dan
Kava in zajtrk na tržnici, potem Oceanografski muzej, pogledat, pingvine, ribe in kita, počitek na soncu, Museu de les Ciències Príncipe Felipe – Znanstveni Muzej Princa Felipa, za ogled vseh dodatnih atrakcij, bi potreboval več časa.

Agua de Valencia – brez, da bi poskusila lokalni cocktail ni šlo. Mercado Colon

4. Dan
Zadnji dan izleta je deževalo, imela sva samo dopoldne časa, do odhoda letala. Zato je bil primeren obisk muzejev v centru. Barrio Carmen – staro mestno jedro, Muzej svinčenih figur, ogled grafitov po mestu, mačje hiše.V Valenciji se je v gostilnah od 14h do 16h ali od 22h do 23h, razen v kakih turističnih krmilnicah in restavracijah s hitro prehrano.

Razmišljala sva, da bi se v Valencijo še kdaj vrnila, bolj poleti. Pri trenutnih dogodkih s Korono, ne vemo kako, kam in kdaj bomo lahko spet potovali.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin