Categories
Paradajz

Domača pekoča omaka

Rad imam pekoče omakce, čilije, tabasko…in sem se lotil kuhanja domače čili omakce.

Paradižnikeolupimo, narežemo na kocke, jih 15 minut kuhamo na malo vode s kisom, med tem narežemo zveže pekoče feferone, čebulo, česen. Vse skupaj dodamo kuhanim paradižnikom in zmiksamo s faličnim mešalnikom, nakar kuhamo še kakih 15-20 minut na zmernem ognju. Solimo in dokisamo po okusu.

Med kuhanjem in pripravo, poskrbite za ventilacijo, zaščitna očala in zaščitne rokavice. Vsekakor se ne praskajte po očeh pa čeprav se vam že dobro solzijo.

Za domačo pekočo omako sem uporabil:

4 velike pekoče paprike (ljute feferone) iz Beograjske tržnice
6 svežih primorskih paradižnikov
mlada čebula iz glavne Ljubljanske tržnice
česen iz Merkatorja
kis patra Ašiča
in ena kavna žlička
.
.
.
ne vegete ampak mediteranskega origana.

SLIKA 1

SLIKA 2

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

2 replies on “Domača pekoča omaka”

hmm dobra je bila… na Oblijevi proslavi.

Lahko jo pa pozim narediš kar iz pasiranega paradajza suhih čilijev po zgornjem receptu in dodaš še malo sladkorja (1/2) kavne žličke. Ašiča patra sem pa zamenjal za vinskega patra iz Italije. Vse skupaj na lagano “brbota” zaradi suhih čilijev cca 10 min…!

Dobra je bila, moram pripraviti danes novo.

Ločitev boš pa tud preživel, je videti

Comments are closed.